Domů
Bandi radí
Student
Jak se obléct k maturitě a zkouškám na vysoké, abyste uspěli
Témata
Články
Student

Jak se obléct k maturitě a zkouškám na vysoké, abyste uspěli

Je všeobecně známo, že nezáleží jen na tom, jaké máte u zkoušky vědomosti, ale také jak vypadáte. Nemusíte být šprt roku, abyste u zkoušky prošli. Správně zvoleným oblečením můžete skrýt hodně nedostatků, především těch vědomostních tím, že se slušně obléknete. Přečtěte si, jak se obléct k maturitě. Tyto osvědčené rady vám mohou hodně pomoct.

Ke zkouškám si oblékněte vždy matný tmavý oblek. Není dobré před komisí machrovat, že na to máte. Podívejte se na desítky značkových modelů pánských obleků BANDI, ze kterých můžete vybírat. Na zkoušky doporučujeme matný pánský oblek, ve kterém zapůsobíte v pozitivním slova smyslu. Lesklý oblek si na zkoušku nikdy neoblékejte, protože byste mohli zkoušející provokovat.


Příklad outfitu pro maturanta ke zkouškám

Líbí se vám outfit na fotografii? Oblékněte se tak i vy.
Pánská košile BANDI, model SLIM CATENA Bianco
Pánská košile BANDI, model SLIM CATENA Bianco
2 099 Kč
Pánský opasek BANDI, model AUTOMAT 79
Pánský opasek BANDI, model AUTOMAT 79
1 279 Kč


Košili si oblékněte klasickou v bílé barvě, abyste působili jako čistotný muž, který má smysl pro pořádek. K bílé košili si oblékněte kravatu v jemných pastelových odstínech, jako je světle modrá, zelená, fialová. Vzorům, různým obrázkům a pestrým barvám na kravatě se vyhněte obloukem. Je to jen další prvek, kterým byste mohli komisi naštvat.

Tipy navíc

1. Zapůsobte na zkoušející tím, že budete zdvořilí. Dojem děláte už jen tím, jak zaklepete na dveře, jak pozdravíte, podáte ruku a podobně. Myslete na to.


2. K obleku vybírejte pouze šněrovací společenskou obuv, a to v matném provedení. Za žádnou cenu si neobouvejte tenisky nebo jinou sportovní obuv. Proč? Zkouška je významná událost, na kterou se chcete slušně obléknout. Pokud si vezmete sportovní boty, mohou mít zkoušející dojem, že jimi opovrhujete. A to přece nechcete.


3. Bez opasku se neobejdete. K oblekovým kalhotám je pánský opasek nezbytný. Nikdo se nechce při zkoušení dívat na vaše nervózní popotahování kalhot. Navíc to může znervózňovat i vás. Opasek může být klasický s průvlečnou sponou nebo stylový s plnou sponou a automatickým zapínáním.


4. Abyste se cítili pohodlně a svěže, pořiďte si ke společenské obuvi také příjemné pánské ponožky z bambusového vlákna. Jsou příjemné na dotek, prodyšné a pohodlné, což při zkoušení jistě oceníte. Barvu ponožek vybírejte podle barvy obleku. Obecně platí, že k tmavým oblekům se nosí vždy černé ponožky.


5. Pokud vám nejde uvázat kravatový uzel, nevadí. Podívejte se na jednoduché videonávody, jak vázat kravatové uzly. Podle nich si zvládnete uvázat kravatu i ráno před zkouškou. Nezapomeňte, že dobře uvázanou kravatou také děláte dojem na zkoušející. Vypovídá to také o tom, jak jste se připravili.


Pokud chcete vědět ještě více, přečtěte si i další tipy, jak se obléct ke zkouškám

Student
Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.