Domů
Bandi radí
Volný čas
Jak se nosí pánské mokasíny
Témata
Články
Volný čas

Jak se nosí pánské mokasíny

Hledáte obuv, ve které budete vypadat elegantně a zároveň se cítit příjemně i v horkých letních dnech? Pak jsou pro vás pánské mokasíny ideální volbou. Jednoduše se nazouvají, jsou pohodlné při chůzi i při sezení, výborně se v nich řídí a přitom vypadají elegantně.


Pánské modré mokasíny BANDI


K čemu se hodí pánské mokasíny

Pánské mokasíny jsou považovány především za volnočasovou obuv. Ideálně se hodí k bavlněným volnočasovým kalhotám (tzv. chinos) i k riflím, které lze kombinovat s košilí nebo tričkem, případně volnočasovým sakem. Podívejte se na aktuální nabídku volnočasových kalhot, které se k mokasínům nejlépe hodí.


Mohou se mokasíny nosit k obleku?

V souladu s etiketou nedoporučujeme nosit mokasíny v kombinaci s oblekem na formální společenské události. V těchto případech zvolte pánskou, koženou, společenskou, šněrovací obuv (tzv. oxfordky nebo derby) a neuděláte chybu. Pokud se jedná o neformální příležitosti, tak nám aktuální módní trendy jasně ukazují, že mokasíny vypadají v kombinaci s oblekem úchvatně. Nejenže je můžete nosit k obleku, ale navíc se v letním období jedná o velice praktickou a módní záležitost. Příkladem jsou kombinace s obleky v letních barvách, jako je bílá, krémová nebo modrá, a obleky z typicky letních materiálů, například z bavlny či lnu.


Kam vyrazit v pánských mokasínech

Pánské mokasíny skvěle využijete při volnočasových aktivitách, jako je posezení s přáteli, procházka parkem, návštěva kina či nákupy. Dodají vašemu vzhledu na eleganci a zároveň se v nich budete cítit příjemně i v horkých letních dnech. Jsou tedy ideálním společníkem také na dovolenou. Pokud to váš pracovní dress code dovoluje, skvělý dojem v nich uděláte i v zaměstnání nebo na různých firemních akcích. Skvělou volbou jsou například v rámci dress codu business casual a smart casual.


Jak se správně nosí pánské mokasíny

Pánské mokasíny se nosí vždy naboso. Díky tomu nemusíte řešit, jaké k nim zvolit ponožky, aby barevně ladily s obuví a celým outfitem. Stačí je tedy jednoduše nazout a vyrazit. V letním období se jedná o ideální obuv, pokud vyžadujete praktičnost a pohodlí. Pokud je vám však chození v botách naboso nepříjemné, můžete si k mokasínům vzít tzv. neviditelné ponožky. Ty jsou nízké a obepínají pouze chodidla, takže je v mokasínech není vidět.


Jak o mokasíny pečovat

Péče o mokasíny je velice jednoduchá. Stačí mít na paměti, že pokud se v létě chodidlo více potí, je třeba nechat po použití obuv proschnout, což ovšem platí pro každou obuv. Kvalitní mokasíny jsou vždy kožené, proto pro ně platí stejná pravidla údržby jako pro jakoukoli jinou obuv z broušené kůže.

Volný čas Módní trendy
Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.