Domů
Bandi radí
Ples
Jak se obléct na ples a barevně se sladit s partnerkou
Témata
Články
Ples

Jak se obléct na ples a barevně se sladit s partnerkou

Chcete si plesový večer užít a vypadat skvěle? Záleží vám na tom, abyste mezi ostatními muži vynikli? Přečtěte si, jak se obléct na ples a sladit se s oblečením vaší partnerky, abyste působili jako dokonalý pár a udělali perfektní dojem.


Barevně sladěný muž s partnerkou na plese


Líbí se vám outfit na fotografii? Oblékněte se tak i vy.
Kapesníček do saka BANDI, model SPECIAL 06
Kapesníček do saka BANDI, model SPECIAL 06
149 Kč
Pánská košile BANDI, model REGULAR MEDICIO Bianco
Pánská košile BANDI, model REGULAR MEDICIO Bianco
1 253 Kč
Manžetové knoflíčky BANDI, model LUX 205
Manžetové knoflíčky BANDI, model LUX 205
399 Kč
Pánská obuv BANDI, model LAGRINI Nero
Pánská obuv BANDI, model LAGRINI Nero
3 979 Kč

Jaký oblek vybrat na ples?

Ples je večerní společenskou událostí. Tomu musí odpovídat i volba oblečení pro pány, pokud chtějí dobře vypadat. Pro tuto událost doporučujeme obleky v tmavých barvách, například v tmavě šedé, tmavě modré nebo klasické černé. Tyto tmavé obleky mohou být s jemným dezénem, který dodá obleku na zajímavosti.


Pokud chcete působit spíše ležérním nebo mladistvým dojmem, volte dvoudílný pánský oblek, který se skládá z kalhot a saka. V případě, že si potrpíte na klasickou eleganci, nebo patříte mezi muže, kteří si v pozdních hodinách odkládají sako, volte oblek trojdílný, složený z kalhot, saka a vesty v barvě obleku. Sako je však možné odložit pouze případě, že je celá vesta ušita z oblekové látky, tedy i její zadní díl.


Obleky se vyrábí z lesklých a matných materiálů. Ples je společenskou zábavnou událostí, proto doporučujeme vybírat obleky z materiálů lesklých, které působí elegantněji a luxusněji. Materiály matné se díky svému konzervativnímu vzhledu používají převážně do zaměstnání nebo k maturitním zkouškám. Nicméně i matnou látku můžete zvolit.


Na ples vám v žádném případě nedoporučujeme obleky se silným bílým proužkem a obleky světlých barev. Dle pravidel společenské etikety se obleky světlých barev nenosí po 18:00 hodině a nejsou vhodné ani pro zimní období. Proto volte na ples vždy tmavý oblek. Podívejte se na dokonalé obleky na ples a udělejte perfektní dojem na vaše okolí.


Jakou košili vybrat na ples?

Pro ples jako večerní zábavnou událost nejsou žádná omezení a vy můžete volit košili hladkou, s proužkem, barevnou nebo čistě bílou. Pokud ovšem chcete být oblečen co nejlépe, volte barvy tmavé. Na večerní událost se tmavé barvy velmi hodí. Můžete například zvolit černou košili s jemným proužkem nebo košili v barvě bordó. Nedoporučujeme vám výběr košile s výraznými vzory, jako jsou například silné pruhy, výrazné kostkování nebo velké barevné motivy. Pokud zvolíte košili v čistých, tmavých tónech, například s jemným proužkem, zajistí vám to širší možnosti při výběru barvy a vzoru kravaty. Nechte se inspirovat širokou nabídkou elegantních košil BANDI.


Jakou kravatu vybrat na ples?

Váš výběr kravaty na ples je, dá se říci, neomezený. Jediné, na co si musíte dávat pozor, je barva a vzor vaší košile.


Ke košili s výrazným vzorem zásadně nevybírejte kravatu, která má také výrazný vzor. Mohla by totiž nastat situace, že by bylo takzvaně přeproužkováno, nebo překostičkováno. Platí zásada čím méně, tím lépe. Kombinace výrazných vzorů ponechte raději odborníkům.


Pokud máte zájem volit kravatu dle módních trendů, vyvarujte se kravat s velice výraznými a křiklavými vzory, jako jsou například vzory dolarů, zvířat a různých obrázků. Ty totiž v současné době opravdu nejsou módní. Stejně tak není vhodná barva oranžová, která byla hitem v minulých letech. Nahradila ji nyní módní růžová a fialová. Prohlédněte si také další tmavé pánské kravaty, které jsou na ples perfektní volbou.


Jak se barevně sladit s partnerkou?

Pokud chcete zaujmout a být ve svém výběru oblečení barevně sladěn s oblečením vaší partnerky, zjistěte si, jakou barvu šatů nebo doplňků bude vaše partnerka na plese mít. V případě, že bude mít žena například červené šaty a černé doplňky, vybírejte košili v odstínu červeném a kravatu zvolte v barvě černé.


Jestliže bude mít partnerka šaty v neobvyklých barvách, jako je například lososová, zvolte košili černou nebo bílou a kravatu v odstínu dané barvy – tedy lososové. Barevných provedení kravat je mnoho. Z celkového sladění s partnerkou nemusíte mít obavy, protože jemné rozdíly v barvách nejsou rozhodující. Důležitá je barevná sladěnost. Takto sladěný pár na plese ostatní vždy obdivují a hodnotí velice kladně.


Tip pro vás

Chcete se dozvědět další tipy, jak se obléknout na různé společenské akce, ve volném čase i do práce? Podívejte se na ověřené rady a tipy.

Ples
Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.