Domů
Bandi radí
Svatba
Jakou vybrat košili a kravatu na svatbu?
Témata
Články
Svatba

Jakou vybrat košili a kravatu na svatbu?

Svatba je velká slavnostní událost, která se koná především v teplých měsících. Jako svatební host se proto nebojte ladit košili a kravatu do pestrých barev. Dejte si ovšem pozor na barevné kombinace a berte ohled i na barvu šatů vaší partnerky. Nechcete přece vypadat jako cirkusák bez vkusu.

Outfit na svatbu s modrým oblekem

Líbí se vám outfit na fotografii? Oblékněte se tak i vy.
Pánská košile BANDI, model REGULAR MEDICIO Bianco
Pánská košile BANDI, model REGULAR MEDICIO Bianco
1 253 Kč
Pánský kapesníček BANDI, model CASIO 10
Pánský kapesníček BANDI, model CASIO 10
136 Kč
Pánská kravata BANDI, model CASIO slim 10
Pánská kravata BANDI, model CASIO slim 10
631 Kč
Pánský opasek BANDI, model AUTOMAT 79
Pánský opasek BANDI, model AUTOMAT 79
1 279 Kč

Jak barevně sladit košili s kravatou

V případě, že jdete na svatbu bez doprovodu, máte široké pole působnosti. Máte-li svou oblíbenou barvu, klidně si ji vezměte. Musíte ovšem dávat pozor na kombinaci barev košile a kravaty. Může se totiž stát, že zvolíte tak totožné barvy, že vám kravata zanikne. Nejpraktičtější rada nad zlato zní – barevný kontrast. Líbí se vám fialová barva? Může být. V tom případě si oblékněte světle fialovou košili a tmavě fialovou kravatu. Čemu se naopak vyhnout si přečtěte v článku nejčastějších prohřešků svatebních hostů.


Jak se sladit s partnerkou

Pokud jdete na svatbu s partnerkou, ať už s vaší ženou, přítelkyní nebo kamarádkou, měli byste vypadat jako pár. Toho docílíte právě barevným sladěním. Nemusíte v tom hledat žádnou vědu. Pokud má partnerka růžové šaty a vy této barvě moc nefandíte, stačí si vzít růžový kapesníček do kapsy saka. Vystačíte si s podobnou barvou. Nemusíte si kapesníček nechávat speciálně ušít ze stejné látky. Barevně se můžete sladit také košilí, kravatou i kapesníčkem dohromady. Stačí mít trochu fantazie a cit pro detail.


1. příklad outfitu svatebního hosta

Vaše partnerka má například modré šaty se stříbrným vzorem, k tomu také modré boty a psaníčko. V takovém případě si můžete obléknout bílou košili a světle modrou kravatu. Nebo si oblékněte světle modrou košili, šedou nebo stříbrnou kravatu a kapesníček do saka. Podívejte se na dokonalé košile na svatbu.


2. příklad outfitu svatebního hosta

Partnerka, se kterou jdete na svatbu, má světle fialové šaty. Slaďte se s ní také do fialova. Zvolte světle fialovou košili a uvažte si moderní pánskou kravatu SLIM v kontrastní tmavě fialové barvě. Prohlédněte si, jaké další kravaty se hodí na svatbu.


Rada pro vás

Na slavnostní událost jako je svatba, nezapomeňte na manžetové knoflíčky. Nemusíte mít však košili na manžetové rukávy. Pánské košile BANDI jsou opatřeny univerzální manžetou, díky které můžete zapínat rukávy košile jak na klasické knoflíky, tak na manžetové knoflíčky. Podívejte se na aktuální nabídku manžetových knoflíčků, které jsou vhodné pro svatebního hosta.

Svatba
Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.