Domů
Bandi radí
Rady a tipy
Jak vybrat správné volnočasové kalhoty?
Témata
Články
Rady a tipy

Jak vybrat správné volnočasové kalhoty?

Víte, jaké nosit kalhoty pro volný čas? Především vám musí dobře padnout. Trefit ideální střih a velikost kalhot může být přitom někdy pořádný oříšek. Základem je změřit se, abyste věděli, jaké míry vám pasují.


Muž v modrých bavlněných kalhotách opřený o auto


Líbí se vám outfit na fotografii? Oblékněte se tak i vy.

Dbejte na vhodnou velikost


Dokonale padnoucí volnočasové kalhoty nepotřebují stahovat opaskem, ten má plnit pouze estetickou roli. Nohavice by také neměly být příliš upnuté nebo se naopak řasit přes stehna. To vše svědčí o špatně zvolené velikosti. 


Zvolte správné rozměry


Měřte důkladně sami na sobě nebo s pomocí někoho druhého. Důležitými ukazateli jsou rozměry v pase, obvod boků, obvod stehna v nejširším bodě a také délka nohavic. Tu měřte z vnitřní strany nohy od rozkroku až pod kotník. Mějte na paměti, že pokud kupujete kalhoty z čisté bavlny, mohou se praním srazit asi o 3 % původní velikosti, a proto si nekupujte kalhoty příliš těsné.



Jak změřit rozměry kalhot


Kde by měla končit nohavice?


Nohavice by neměly být příliš dlouhé, ani příliš krátké. Ideálně by měly končit asi 1 cm nad podrážkou boty. U volnočasových kalhot však máte možnost ohrnout nohavice výše a dosáhnout tak ležérnějšího vzhledu. 


Prohlédněte si širokou nabídku pánských volnočasových kalhot BANDI v různých velikostech na jednom místě v e-shopu.

Rady a tipy
Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.