Domů
Bandi radí
Rady a tipy
Jak žehlit pánské košile?
Témata
Články
Rady a tipy

Jak žehlit pánské košile?

Každý muž by měl umět vyžehlit si svou košili. Může totiž nastat situace, kdy si nestihnete zajít do čistírny a nemáte nikoho, kdo by vám pomohl. Přesto však potřebujete dokonale vyžehlenou košili na pracovní schůzku či jinou důležitou událost. Rozhodně se toho neobávejte, nejde o nijak náročný proces. Díky správně vyžehlené košili budete vždy vypadat jako správný gentleman.


Žehlení pánské košile


Čím při žehlení začít?


Abyste košili perfektně vyžehlili, budete potřebovat několik základních pomůcek. Jedná se o žehličku, žehlicí prkno a vodu. Co se týče žehličky, měla by být napařovací. Voda, kterou do ní budete dávat, musí odpovídat návodu výrobce žehličky. Do většiny přístrojů se dává takzvaná destilovaná voda, která zabraňuje usazování kamene. Žehlicí prkno vždy udržujte čisté, jinak byste mohli svou košili zašpinit či jinak poškodit.


Dalším krokem je příprava samotné košile. Pokud ji lehce pokropíte vodou, bude košile vláčnější, což znamená snazší žehlení. Důležité je košili před žehlením rozepnout a nastudovat, na jakou teplotu by se měla žehlit. Tento údaj naleznete vždy na štítku košile. Nakonec stačí žehličku zapnout, naplnit vodou a nastavit na správnou teplotu.


Přesný postup žehlení košile


Košile se začíná žehlit od límečku. Ten je zapotřebí více nakropit, protože je pevnější než ostatní části košile. Přežehlete jej tedy z obou stran, a nakonec musíte také zažehlit i přeložení límečku, aby se udržel správný tvar.


Po límci pokračujte s rukávy a rameny. Nejdříve přežehlete manžety a poté přejděte k rukávům. Dbejte na to, aby byly pořádně narovnané a netvořily se přehyby. Ramena žehlete směrem ke středu košile, aby rovněž nevznikaly ohyby.


Nakonec můžete začít s tou největší plochou košile, které se říká tělo. Nejdříve se žehlí část u knoflíků. Nikdy nepřejíždějte žehličkou přes knoflíky. Mohli byste si poničit jak žehličku, tak i knoflíky. Zbytek těla košile přežehlete nejdříve z vnitřní strany a následně z vnější. Na závěr nezapomeňte košili pověsit na ramínko, aby se znovu nepokrčila a vaše práce nebyla zbytečná.


Rada na závěr


Nebaví vás obíhat obchody a hledat vhodnou košili? Vyberte si z nabídky elegantních košil v e-shopu www.BandiVamos.cz.

Rady a tipy
Cookies

Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.